We hebben het doel voor de opbrengst van de sponsoractie op 21 juni vastgesteld!

Rick Helmich, neuroloog en onderzoeker bij RadboudUMC Nijmegen:

“Ik heb een Engelstalig onderzoeksprotocol (voor de studie in Amerika die we doen, en die we met jouw hulp willen vertalen naar de Nederlandse situatie). Heel kort willen we in kaart brengen hoeveel last Parkinson patiënten in Nederland last hebben van stress, in hoeverre stress hun Parkinson symptomen beïnvloedt, of ze strategieën hebben gevonden om stress te verminderen (zoals mindfulness, yoga, meditatie, ontspanningsoefeningen), en hoe effectief dat is. Die vragenlijst willen we naar zo’n 800 Parkinson patiënten sturen. Het betreft een vragenlijst die we in het Engels hebben opgesteld voor Amerikaanse patiënten, en nu dus willen vertalen.”

Sponsordoel is bekend!