Yoga4Parkinson

Yoga4Parkinson is eigenlijk reguliere yoga-beoefening, maar specifiek gericht op mensen met de ziekte van Parkinson. Aangezien ieder mens met Parkinson anders is, typeert Yoga4Parkinson zich door optimaal maatwerk.

De yogalessen worden gegeven door Marjan Overdiep. Marjan heeft zelf de ziekte van Parkinson. Zij besloot om zich om te scholen tot yogadocente toen bleek dat zij zelf baat had bij het beoefenen van yoga. Om zichzelf uit te dagen en er het meeste uit te halen is zij afgereisd naar India om aldaar de opleiding tot yogadocent te volgen. Na terugkomst is Marjan gestart met Yoga4Parkinson, om andere mensen met  bewegingsbeperkingen, net als zij dat zelf heeft ervaren, te laten beleven wat yoga voor hen kan betekenen.

Haar motto

Bewegen moet! Kies een vorm van bewegen die je leuk vindt. Alleen dan houd je het vol om dagelijks voldoende te bewegen. Voor Marjan is dat Yoga.

Lees hier een interview dat zij gaf ter gelegenheid van de presentatie van de onderzoeksresultaten van de Park-in-shape studie over Bewegen bij Parkinson

 

Andere activiteiten

Het stimuleren van meer bewegen bij mensen voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is kent vooralsnog alleen Yoga4Parkinson.

In de toekomst zullen de activiteiten mogelijk uitgebreid worden naar wandelen, fietsen of andere beweegvormen, specifiek voor de doelgroep van de stichting.